YRITYKSEN HISTORIA

Vuosi 1993 - Yritys perustetaan Etelä-Pohjanmaalla

Sillankorvan Yrttijuustot alkoi 90-luvun alkupuolella Ilmajoella. Pitkän linjan meijeri- ja elintarvikealan ammattilaiset, Raija ja Jaakko Koivisto, olivat kehitelleet uudenlaista tuorejuustoa aluksi vain oman perheen käyttön.

Idea pehmeästä ja helposti levittyvästä tuorejuustosta sai alkunsa hyvin arkisesta pulmasta. Jaakko Koivisto turhautui kivikovan voin levittämiseen leivän päälle.

- Ajattelin, että miksei voi ja juusto voisi olla samassa paketissa, Jaakko Koivisto muistelee.

Pehmeästä tuorejuustosta tuli suosikki omassa perhepiirissä. Siitä syntyi idea kehittää juusto muidenkin herkuttelijoiden saataville.

Tuotekehitys - laadun ja säilyvyyden

Koivistot aloittivat monivaiheisen ja mielenkiintoisen kehittämistyön. Maaseudun kehittämiskeskus Makesin koulutuksessa tuotetta kehitettiin, testattiin ja se myös patentoitiin.

Alusta saakka Sillankorvan Yrttijuustoissa yhdistettiin tinkimätön ammattitaito, laatu ja erinomaiset raaka-aineet. Tuloksena oli uudenlainen, helposti levittyvä, samettinen tuorejuusto, joka saa makunsa tuoreista yrteistä ja mausteista.

Usko idean kantavuuteen kehittyi. Jaakko Koivisto jäi pois Ilmajoen meijerin tehtävistä, ja Valiolla työskennellyt Raija tuli myös mukaan yritykseen.

Tuote löydettiin ja raikkaaseen makuun ihastuttiin

Juustojen valmistukseen tarvittavat tilat rakennettiin Koivistojen omaan pihapiiriin Ilmajoen Liinaniemeen. Kun ensimmäinen 50.000 kappaleen purkkierä toimitettiin Koivistojen kotipihaan, kuljettaja vitsaili juustopurkkeja jäävän varmasti vielä perikunnallekin. Kovalla työllä juustojen menekki kuitenkin kohosi pian yli 60.000 juustopurkkiin vuodessa. Ja uusia purkkieriä tilattiin.

Raija ja Jaakko Koivisto konsulentteineen tekivät ahkerasti tuotteita tutuksi Etelä-Pohjanmaan lisäksi myymälöissä ja alan messuilla ympäri Suomea. Pienyrityksen tuotteet saivat kiitosta aidosta, raikkaasta mausta ja ne myös palkittiin useissa alan tapahtumissa.

Sillankorvan yrttijuuston aika alkaa

Vuonna 1997 Jouko Pahkakangas ostaa kotitilansa ja rakentaa uuden lypsykarjanavetan ja aloittaa maidon/lihan tuotannon. Vuosien varrella maatalouden rinnalla kasvavat muut yritystoimet herättävät ajatuksen maidon jatkojalostuksesta.

2007 vuonna Jouko Pahkakangas ottaa yhteyttä Food West:iin Antti Väliahoon ja kertoo hänelle ajatuksestaan valmistaa juustoja ja sopii tapaamisen Antin kanssa. Tapaamisessa tulee ilmi, että Ilmajoella on toiminut Liinaniemen Sillankorva, joka on ehtinyt lopettaa toimintansa pari vuotta sitten. Kuitenkin yrityksen reseptit, laitteet ja tuotemerkki olisivat myytävänä. Tästä etenimme tapaamiseen Jaakon ja Raijan kanssa ja sovimme, että valmistamme juustosta koe-erän, jotta pääsemme tuotetta maistelemaan. Maistelun jälkeen totesimme tuotteen olevan erinomainen, kuten Jaakko ja Raija olivat kehuneet.

2008 vuonna eläkeiän lähestyessä Jaakko ja Raija päättivät luopua yritysestään 15 antoisan yrittäjävuoden jälkeen. Yrityksen nimi muutetaan Sillankorvan yrttijuustoksi ja tuotanto aloitetaan pienimuotoisena Seinäjoella FoodWestin:m vuokratiloissa.

2012 vuoteen saakka juustoja myydään vain Etelä-Pohjanmaan alueella.

2013 vuoden alusta kasvattettiin myyntialuetta laajemmaksi.

2014 Juhannusviikolla juustola siirtyi Evijärven Vasikka-aholle.

2015 Juustoa valmistetaan tilan omasta maidosta.


Artikkeleita meistä