Usein kysyttyä

Missä sijaitsee Sillankorva?
Sillankorvan Yrttijuusto on saanut nimensä yrityksen perustajien kotitilan mukaan. Raija ja Jaakko Koiviston kotitila Sillankorva sijaitsee Ilmajoen Liinaniemessä. Nykyisin Sillankorvan Yrttijuustot valmistetaan Evijärvellä.

Onko tuorejuustoissa laktoosia?
Kaikki juustomme ovat laktoosittomia.

Mistä maidosta juustot valmistetaan?
Tuorejuustomme valmistetaan lehmänmaidosta. Valmistuksessa käytetään kermaviiliä ja kermaa.

Paljonko juustoissa on rasvaa?
Kaikki tuorejuustomme ovat vähärasvaisia. Rasvapitoisuus on 14%.

Onko tuote kotimainen?
Sillankorvan yrttijuustot on tehty puhtaista kotimaisista raaka-aineista. Tilli kasvatetaan Etelä-Pohjanmaalla ja tulee meille siis suoraan kasvattajalta. Ainoastaan pippurijuustojen mausteet ovat ulkomaisia.

Missä juustot valmistetaan?
Aikaisemmin valmistimme juustoja Seinäjoella Foodwest Oy:n tiloissa. Kesäkuussa 2014 tuotantomme siirtyi lähemmäs maatilaa Evijärven Lahdenkylään

Miten tuorejuustot eroavat kypsytetyistä juustoista?
Tuorejuustoja ei kypsytetä, sillä ne ovat valmiita syötäväksi heti valmistuksen jälkeen. Sillankorvan Yrttijuustot säilyvyys on 10 viikkoa valmistuspäivästä.

Kuinka kauan Sillankorvan Yrttijuustot säilyvät avaamattomana/avattuna?
Sillankorvan Yrttijuuston parasta ennen päiväys on kymmenen viikkoa valmistuspäivästä. Avattuna juusto säilyy jääkaapissa vähintään kaksi viikkoa. Säilytysaikaa voi pidentää käyttämällä aina puhdasta veistä ja estämällä leivänmurujen pääsy purkkiin.

Onko Sillankorvan Yrttijuustoissa paljon E-koodeja?
Ei ole ylimääräisiä E-koodeja. E-koodeista löytyy ainoastaan säilöntäaine, kaliumsorbaatti.

Sillankorvan Yrttijuustoissa on Hyvää Suomesta ‐merkki, mitkä ovat sen kriteerit?
Hyvää Suomesta -merkkiä saa käyttää kriteerit täyttävän tuotteen pakkaukseen tai etikettiin painettuna sekä tämän tuotteen mainonnassa. Hyvää Suomesta ‐merkillä varustettu elintarvike on valmistettu Suomessa suomalaisista raaka-aineista. Kaikki liha, kala, kananmuna ja maito ovat 100 % suomalaisia. Kun kaikki lopputuotteeseen käytetyt raaka-aineet lasketaan yhteen, on suomalaisuusasteen oltava vähintään 75%.